Work        Studio        Process        Press        Contact

Levander Office—

Austin, TX / Office, Creative Shared Space

This project began as an existing metal warehouse full of potential. Reusing the original footprint and volume of the building, Mark Odom Studio reimagined the interior as a creative, shared office space complete with bar, lounge, showers, yoga area, private meeting rooms, individual phone booth meeting spaces and—of course—an open floor plan with desks for larger groups.

/ 01

One side of the building was designed for more intimate corporate affairs with formal meeting rooms, smaller group work spaces and individual phone booth pods.

The opposite side of the building, designed as an open floor plan with mezzanine above, was created with computer stations along the edge for individual moments, as well as meeting rooms and phone booths for private moments.

The center of the building was programed as a large bar/cafe for social gatherings and commingling.

/ 02

There are large restrooms with showers to keep up with the long work sessions groups might be involved in

/ 03

The envelope was designed under the “Passive House” standards and created an energy efficient layered assembly that goes well beyond industry standards. We achieved a sustainably tight envelope with minimal off-gassing and VOC’s so that the interior environment would remain healthy for years to come.

Project Team—

Architecture: Mark Odom Studio   
Landscape: Mark Odom Studio

Interiors: Kim Lewis Design with Mark Odom Studio
MEP: AYS Engineering
Structural: MJ Structures

Photography: Andrea Calo

© Copyright 2017 Mark Odom Studio /  All Rights Reserved.