Work      Studio      Process      Testimonials       Press      Contact





Inglewood—

Austin, TX / Residence

 A 2,400 square foot light-filled home inspired by midcentury  architecture was designed around an entry sequence and circulation pathway that focuses on the courtyard and natural light. The existing trees were an integral element in the design of the home, both in terms of site preservation and heightening the relationship between the interior and exterior. 

An abundance of floor to ceiling windows lines each space. Terraced zones are created internally that help strengthen the interior programming as well as maintain visual perspective. A continuous brick wall acts as a circulation spine and moves through the center showcasing the north-south axis of the house and connects each space.

The collaboration between client, builder and architect was the secret ingredient resulting in a joyful process and quality product. 

Published—
Fall 2020 / Featured in Austin Home
May 2020 / Featured in Curbed

Oct 2020 / Featured in AIA Austin Homes Tour
Oct 2020 / Featured in Austin American Statesman
 



/ 01
“The intended experience is to feel continuously connected with nature while moving through the house. The design inspiration was based on the “courtyard house,” centered around the existing trees as well as making sure natural light spilled into all interior spaces.”

—Mark Odom

/ 02

Custom Terrazzo Floor.

“The terrazzo foundation was a tremendous team building experience, as 1800 pounds of various colored glass was hand spread into the three-tiered foundation as the concrete was setting up. The finished floor is truly a-one-of-a-kind finish that won't be duplicated.”

—Doug Cameron, ESS Design+Build




/ 03
Old becomes new.
 “Everything I absorbed in my childhood I incorporated into my home. Repurposed wooden bookshelves were incorporated into the master corridor that originally came from my father's class room, a former Texas school teacher responsible for much of our present-day public-school math curriculum.”

—Neslie Cook, Owner/Client





Project Team—

Architect: Mark Odom Studio
Interiors: Mark Odom Studio
Builder: ESS Design+Build

Structural: PCW Construction, Inc.

Civil: Thrower Design, Neslie Cook 

Landscape: Mark Odom Studio, ESS Design+Build

Staging + FFE: Ruby Cloutier


Photography: Casey Dunn 


Photography (Patio, Stair, Night Shot): Tobin Davies








© Copyright 2017 Mark Odom Studio /  All Rights Reserved.